Jongen (17) aangehouden voor bezit zwaar illegaal vuurwerk

14 september 2020 18:00

WATERWIJK - De politie heeft een 17-jarige jongen aangehouden voor het bezit van zwaar illegaal vuurwerk.

Op basis van een melding van overlast door zwaar vuurwerk heeft de politie zondag 13 september een doorzoeking gedaan aan het Schottegat in Waterwijk. In het huis van de verdachte werd een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De woning is uit veiligheidsoverwegingen ontruimd en de 17-jarige verdachte is aangehouden.

Rond 18.00 uur meldde een getuige dat een jongeman een vuurwerkbom zou hebben afgestoken aan de Slagbaai in Almere. Een aantal omwonenden spraken de jongen aan, waarna er wat onrust ontstond. De verdachte werd daarna geïdentificeerd als een 17-jarige Almeerder.

Woning ontruimd

In het huis van de verdachte werd 36 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen. Ook werd er een nepvuurwapen gevonden. Omdat het om een grote hoeveelheid gevaarlijk vuurwerk ging, heeft de politie de woning ontruimd. De verdachte is aangehouden wegens het bezit van illegaal vuurwerk.

Melding doen van illegaal vuurwerk?

Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

(Bron en foto: HV-Almere)