Jeugdspelers Almere'90 in de leer bij honk- en softballers uit hoofdklasse

22 juni 2020 09:05

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almeerse honkballers en softbalsters uit de hoofdklasse gaven zondag een professionele clinic aan de jeugdleden van BSC Almere'90. Zo'n honderd meisjes en jongens hebben genoten van de leerzame instructies van de groep enthousiaste internationals en hoofdklasse spelers met clubroots én van Almeerse bodem.

Competitiewedstrijden zitten er vanwege de coronamaatregelen voorlopg niet in, en dat uitgerekend in het jaar van het 30-jarig bestaan van de vereniging op het Sportpark Fanny Blankers-Koen. Het bestuur en de technische commissie vonden daarom dat de jeugdleden wel een professionele honk- en softbalclinic verdienden, met spelers, speelsters en coaches van hoofdklasse-niveau die ook in Almere wonen en een achtergrond bij de club hebben. Op de twee honkbalvelden, waaronder het fraaie stadion, en op twee softbalvelden werkten de jeugdleden, verdeeld naar leeftijden en veldposities, hard aan hun ´skills´ en talent.

Hard trainen

Onder de instructeurs waren onder meer NL internationals als Bryan Engelhardt, Jim Ploeger en Nick Veltkamp aanwezig voor het honkbal. Voor het softbal kwam ook international Roos Marijn Kramer van meervoudig Nederlands kampioen Terrasvogels met haar teamgenoot Kelsy Pieneman en Almere´90 softbal selectie speelsters. Speciaal voor het slaan was er Danny Rombley, oud-international en NL Olympiër, die inmiddels bij Almere'90 bekend is door zijn speciale wintertrainingen voor teamcoaches en tevens zijn 'Hitting School'.

Deze top-instructeurs wilden dit belangeloos doen bij BSC Almere'90, omdat zij het belangrijk vinden dat de jeugd goed getraind wordt. Zij wilden laten zien je door hard te trainen het hoogste niveau kan bereiken en zij zo met elkaar van Almere'90 weer een topclub kunnen maken.

Onder andere Bryan Engelhardt (oranje shirt) en Danny Rombley gaven zondag instructies aan de jongens en meiden van Almere'90. (Foto: Fred Rotgans)

Gerelateerd

EHBT
Rijbewijs in een dag
X