Jeugdnatuurclub weer van start

17 september 2018 13:53

ALMERE – De Jeugdnatuurclub van IVN Almere is erg geschikt voor kinderen die graag buiten zijn, dieren en planten mooi vinden en niet bang is om vies te worden. En voor kinderen die nieuwsgierig zijn wat er allemaal buiten aan heel grote en kleine dingen te zien en te ontdekken valt. De club gaat binnenkort weer van start.


De Jeugdnatuurclub is er voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen zijn, zeker in deze tijd, bijzonder gebaat bij het ervaren van een verbondenheid met de natuur. Een intensieve, positieve natuurbelevingen blijft beter hangen dan alleen maar informatie. Kinderen leren hun zintuigen te scherpen en voelen zich deel van de natuur. Ontdekken, vertrouwd voelen en genieten staan voorop.
Tijdens het schooljaar 2018/2019 komt de jeugdnatuurclub acht keer bij elkaar op verschillende bijzondere natuurlocaties. De bijeenkomsten vinden wisselend plaats op zaterdagmiddag of zondagmiddag tussen 13.00 en 15.00 uur. De eerste bijeenkomst is op zondag 23 september.
IVN Almere werkt aan de hand van een thema en maakt gebruik van speelse zintuigelijke werkvormen. Tevens biedt de club op elke bijeenkomst een bij het thema passende knutselopdracht aan.
De kosten voor deelname bedragen 12 euro per schooljaar. Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/almere/jeugdnatuurclub-ivn-almere.

Gerelateerd

Kringloop
Rijbewijs in een dag
X