IVN-Natuurwandeling in het Kromslootpark op 15 september

10 september 2019 04:13

HAVEN – Het IVN organiseert op zondag 15 september een natuurwandeling in het Kromslootpark. De wandeling start om 11.00 uur en duurt ongeveer 2 uur. Het vertrekpunt is de parkeerplaats aan de Bergplaats bij de uitkijkheuvel aan het Blanchardpad.


Het Kromslootpark is een gevarieerd park, aangelegd in de jaren 70. De kronkelige sloten en plassen omzoomd met dijkjes en afgewisseld door bosjes, moerassen, rietlanden en weiden, hebben een natuurlijk karakter.

Gidsen


Natuurgidsen van het IVN gaan vertellen over allerlei wetenswaardigheden die deelnemers tegen zullen komen op deze nazomerwandeling. Het is de tijd van vruchten en zaden waar veel dieren zich aan te goed doen. Het moeraspark is een uitstekende verblijfplaats voor vogels om op te vetten voor de najaarstrek. Door een ruiling met gemeente Almere is Staatbosbeheer sinds eind 2017 eigenaar en beheerder van het Kromslootpark. Om de natuurwaarden en de recreatieve mogelijkheden van het gebied verder te vergroten wordt er vanaf september in het park gewerkt.
De kosten bedragen € 5,00 en voor kinderen € 2,50. Voor leden van het IVN is de excursie gratis. Trek stevige schoenen of laarzen aan. Aanmelden via een berichtje aan ivnalmere@yahoo.com o.v.v. naam en aantal personen. Aanmelden voor deze activiteit kan ook via de website van IVN: www.ivn.nl/afdeling/almere

Over IVN


IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doet de organisatie door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Vanuit het netwerk van 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren het IVN projecten, campagnes, opleidingen en vele natuuractiviteiten. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert.

Gerelateerd

123inkt
Arbodienstverlening 2.0