is een ‘local hero’

20 maart 2019 08:45

Door Tessa Beijnon
ALMERE STAD – De Almeerse studentenvereniging [‘endzjin] is afgelopen februari benoemd tot ‘local hero’ van het jaar 2018. Drie leden van de vereniging, Kim Salomé, Jasmijn Schemmekes en Tim Wildeman, spreken hier vol trots over: “we zijn heel erg blij dat we de award gewonnen hebben in hetzelfde jaar als ons vierde lustrum. Dat maakt het extra speciaal.”


Feestjaar

Studentenvereniging [‘endzjin] bestaat 20 jaar en met dit vierde lustrum is het de langst bestaande studentenvereniging in Almere. Het jaar is nog feestelijker geworden voor de vereniging doordat ze in februari benoemd zijn tot de Almeerse ‘local hero’ van het jaar 2018. “De award is een mooie verrijking van het oeuvre van de vereniging van de afgelopen 20 jaar”, zegt Tim Wildeman.
De award

De ‘local hero’ awards worden op maand- en jaarbasis uitgereikt aan verschillende Almeerse individuen, goede doelen of verenigingen die genomineerd worden door Biblyo, een blogsite van de bibliotheek. Doormiddel van het uitbrengen van stemmen worden de winnaars verkozen. De jaarlijkse award van 2018 is dit jaar uitgereikt aan studentenvereniging [‘endzjin]. “Het was echt een zenuwslopende maand totdat we op 8 februari te horen kregen dat we de meeste stemmen hadden en de award zouden ontvangen”, zegt Jasmijn Schemmekes. De officiële uitreiking van de ‘local hero’ award ging helaas niet door, maar dat kon de pret niet drukken. Kim Salomé zegt hierover, “We zijn heel erg blij met de award en we hebben onze overwinning uiteraard gelijk gevierd met een drankje! En om onze leden te bedanken voor het stemmen, hebben we een avond georganiseerd met gratis bier”.
Betrokken

[‘endzjin] heeft de ‘local hero’ award gewonnen, aangezien ze maatschappelijk betrokken zijn binnen Almere en met name met betrekking tot de belangen van de Almeerse studenten. “Wij zetten ons als studentenvereniging in voor het verder ontwikkelen van Almere tot ware studentenstad. Zo houden we ons veel bezig met het huisvesting probleem van studenten en daarnaast proberen we zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij politieke debatten die Almeerse studenten aangaan.” Zegt Jasmijn Schemmekes. Tim Wildeman voegt hierbij aan toe, “Als studentenvereniging willen we iets extra’s zijn voor studenten. Met onze vereniging geven we de studenten de kans om zich verder te ontwikkelen, te ontplooien en een netwerk op te bouwen. Daarnaast zijn we er uiteraard ook voor het plezier naast het studeren.”