Internetkoper neemt de benen met dure telefoon

23 november 2020 09:30

VERZETSWIJK – Een man die donderdag via internet had afgesproken om bij een bewoners van de Verzetswijk een telefoon te kopen is er vandoor gegaan zonder te betalen. Voor het toestel was een prijs afgesproken van 800 euro maar toen de koper het toestel aanpakte om hem te bekijken nam hij de benen. De politie vraagt getuigen zich te melden.

De 22-jarige verkoper van de telefoon dacht donderdagavond rond 21.00 uur een mooie deal te hebben toen hij met de potentiële koper afsprak. Toen de geïnteresseerde arriveerde leek er nog niets aan de hand. De man was beleefd, leek oprecht geïnteresseerd en leek ook van plan te gaan betalen toen hij de verkoper om zijn rekeningnummer vroeg. Toen de verkoper op zijn bankpasje keek ging de koper er plotseling vandoor.

Signalement

De man droeg een zwarte glanzende jas en een donkere joggingbroek. Hij had een licht getinte huidskleur en was ongeveer 25 jaar oud. Hij droeg een zwart mondkapje waaronder een opvallend spitse neus zichtbaar was. Dit alles speelde zich af aan de Frans Duwaerstraat in Verzetswijk. De man is weggerend in de richting van bushalte Verzetswijk. De verkoper heeft de man nog achtervolgd maar raakte hem uiteindelijk kwijt.

De politie onderzoek de zaak en vraagt mensen die iets hebben gezien zich te melden. Ook eventuele camerabeelden zijn welkom. Contactopnemen kan via 0900-8844 of via het contactformulier