Internetfilmpje zet recherche op spoor jonge hasjdealer

06 april 2011 05:00

DANSWIJK - Rechercheurs van basiseenheid Almere Stad-Oost hebben donderdagochtend 31 maart een 18-jarige jongen in een woning in Danswijk aangehouden op verdenking van handel in softdrugs en witwassen van crimineel verkregen vermogen.


Bij de doorzoeking zijn behalve een plak hasj en een nepvuurwapen ook diverse attributen in beslaggenomen die gebruikt worden in de straathandel. De Financiële Recherche Dienst ondersteunt het onderzoeksteam om het crimineel verkregen vermogen te berekenen.
Een tip en een patserig filmpje op internet bracht het rechercheteam op het spoor van de 18-jarige Almeerder. Op het internetfragment is te zien hoe de jongeman zichtbaar voldaan pronkt met allerlei luxeartikelen, stapels geld en opmerkelijke hoeveelheden softdrugs.
Na technisch en tactisch speurwerk werd donderdagochtend een inval gedaan in de bewuste woning. Van de flinke hoeveelheid hasj was nog een dikke plak over en ook het geld bleek al bijna geheel op te zijn gegaan aan kostbare luxeartikelen. De verdachte is in verzekering gesteld.