Internationals geven clinic aan jeugd EKVA

27 juli 2020 09:00

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Jeugdleden van korfbalvereniging EKVA kregen afgelopen woensdag een clinic van echte internationals van TeamNL.

Vanwege corona zijn er de afgelopen maanden veel activiteiten afgelast, waaronder het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi. Dat was voor korfbalbond KNKV reden om met clinics van (jeugd)internationals en bekende trainers op deze dag alsnog het korfbal te promoten. Op 32 locaties door het land werden woensdag clinics gegeven, waaronder bij EKVA.

Marjolijn Schenk (international, wereldkampioene en uitblinker in het afgelopen seizoen in de Korfbal League bij haar club Koog Zaandijk), en Krijn van het Kaar (jeugdinternational van Oranje -17 en speler van DVO uit Bennekom) brachten in twee sessies van drie kwartier de EKVA-jeugd tips en advies. Het resulteerde in bezwete voorhoofden en een grote glimlach. Ook de internationals Schenk en van het Kaar amuseerden zich, en gaven na afloop aan onder de indruk te zijn van de fanatieke inzet van de jonge Almeerders.

Nieuwe seizoen

In de komende weken zullen de spelers en speelsters van EKVA zich verder gaan ontwikkelen om begin september aan het nieuwe seizoen te beginnen. Hiervoor organiseert de club elke woensdagavond gratis zomertrainingen, voor leden, maar ook voor niet-leden die graag eens kennis willen maken met het korfbal en de vereniging. Kinderen tot en met 12 jaar zijn welkom tussen 18.00 en 19.00 uur en geïnteresseerden vanaf 13 jaar kunnen aansluiten tussen 19.45 en 21.00 uur. Meer informatie en aanmelden kan op www.ekva.nl.

Internationals Marjolijn Schenk en Krijn van het Kaar gaven een clinic aan de EKVA-jeugd. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)

Gerelateerd

EHBT
Rijbewijs in een dag