Instellingen openen voorzichtig de deuren weer

18 november 2020 10:40

ALMERE – Na twee weken van verzwaarde lockdown openen instellingen in Almere de deuren weer. Voorzichtig nog wel, want de coronamaatregelen worden streng nageleefd. Voor de horeca is het nog even doorbijten. Hopelijk mogen restaurants in de decembermaand weer open, voor de 'natte' horeca (cafè's) dreigt dat opening pas in januari kan plaatsvinden.

De Almeerse zwembaden, bibliotheken en andere publieke ruimtes mogen de deuren weer openen. Op de websites van de instellingen is veelal te lezen onder welke voorwaarden dat mogelijk is. De horeca moet nog even wachten op goed nieuws. De decembermaand is voor deze branche bijzonder belangrijk. Afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus laat het kabinet begin december weten wat de vervolgmaatregelen worden.

Kinepolis

Bij bioscoop Kinepolis is er verheugd gereageerd dat de deuren donderdag (19 november) weer open kunnen. 'Wij verwelkomen maximaal dertig bezoekers per zaal en vragen alle bezoekers een mondkapje te dragen in de publieke ruimtes', aldus de bioscoop in een persbericht. De snoepshop blijft voorlopig dicht. De bioscoop draait Roald Dahl's The Witches, The Glorias en All My Life. Voor de liefhebbers van thrillers draaien Freaky en The Secrets We Keep en ook de actiefilm Vanguard zal dit najaar te zien zijn bij Kinepolis. In december zijn er verschillende Nederlandse releases zoals Zwaar Verliefd 2 met een daarbij horende Ladies Special, Misfit 3 De Finale, De expeditie van familie Vos en De Slag om de Schelde.

Schouwburg Almere

Nu de Kunstlinie (Schouwburg Almere) open mag, is ook de programmering tot eind van het jaar bekend. De organisatie gaat de pre-order aanvragen verwerken en de kaartverkoop open zetten. Wie een bepaalde voorstelling graag wil bezoeken kan zich aanmelden voor de pre order-lijst of wachtlijst (bij uitverkochte show).

Kaarten van verplaatste shows blijven geldig voor de nieuwe datum die u per e-mail heeft ontvangen. Ruim voor de nieuwe speeldatum informeren wij u over uw bezoek en over onze aangepaste zaalopstelling.De tentoonstelling Why The Caged Birds Sing is verlengd tot 6 december. Het Rotterdamse cabaretduo Deng Boy trapt op vrijdag 27 november de theaterprogrammering af in de compleet verbouwde, sfeervolle theaterzaal. Gezeten aan een eigen tafeltje kunnen gasten ontspannen en veilig genieten van bijzonder theater. Ook staan optredens op het programma van artiesten als Ronnie Flex, Shirma Rouse, Rolf Sanchez, Henk Poort, Peter Heerschop & Viggo Waas, Jakob Ahlbom, Glen Faria, Ernst, Bobbie & de rest.