Indonesie bevestigt deelname aan Floriade Expo 2022 

05 november 2019 14:56

ALMERE - Ook Indonesië doet haar duit in het zakje voor de Floriade Expo 2022. De Indonesische regering heeft officieel bekend gemaakt mee te werken aan de wereldtentoonstelling in Almere.  Naast een paviljoen, zal Indonesië ook een aantal culturele evenementen en een Nationale Dag verzorgen tijdens de tentoonstelling in 2022.

 

Dit laat Floriade Expo 2022 weten op haar website. De overeenkomst volgt op een eerder bezoek dat Indonesië in september 2018 aan de Floriade-organisatie heeft gebracht. Op basis van dit bezoek is landschapsarchitect Grace Mutiara Lauren van PT Sembilan Komunikasi Globalindo gestart met een eerste ontwerp van een paviljoen met tuin. Vervolgens vond er in oktober een lokatiebezoek aan het Floriadeterrein in Almere plaats. De organisatie Floriade Expo 2022 maakt nu bekend dat Pubaya Yudhi Sadewa, vice-minister van de Maritime Sovereignty Coordination, zijn handtekening gezet onder een intentieovereenkomst met Floriade Expo 2022.

 

 

Mijlpaal
Voor de Floriade is de bevestiging van Indonesië weer een belangrijke mijlpaal. Het land heeft al drie keer eerder met een inzending deelgenomen aan de wereldtuinbouwtentoonstelling. De deelname van Indonesië biedt gemeente Almere en provincie Flevoland tevens mogelijkheden om nieuwe relaties met Indonesië aan te gaan en om bestaande economische relaties te verbreden en te verdiepen.

 

Delegatie

Voor de delegatie van in totaal negen Indonesiërs was een uitgebreid dagprogramma samengesteld. Naast een presentatie van de plannen voor de inzending van Indonesië, stond een ontvangst door wethouder Hilde van Garderen (VVD) op het programma. Met haar is onder andere gesproken over de uitwisseling van kennis op het gebied van watermanagement. Vervolgens gaf Anne Marie van Osch, projectleider Duurzame Energie van gemeente Almere, een presentatie over hoe recreatieplas het Weerwater, gelegen aan het Floriadeterrein, energie kan leveren door gebruik te maken van energie uit het oppervlakte water.

 

 

Upcyclecentrum

Aansluitend hierop werd een bezoek gebracht aan het Upcyclecentrum. Hier werd getoond hoe gemeente Almere verspilling tegengaat door het hergebruik van materiaal. De dag werd afgesloten met een presentatie van Fokko van der Geest van stichting ‘Ecoshape-building with Nature’.

Gerelateerd

Arbodienstverlening 2.0
123inkt