Iconische Ford Mustang Mach 1 eindelijk ook voor Europa

20 oktober 2020 00:00

ALMERE – Voor het eerst komt de in een gelimiteerde oplage gebouwde Ford Mustang Mach 1 ook beschikbaar voor klanten in Europa. De Mach 1 is de snelste in serie geproduceerde Mustang die ooit op de Europese markt is aangeboden.

De nieuwe Mustang Mach 1 doet wat betreft design de iconische Mach 1-Mustangs van de jaren 1960 en 1970 herleven, met gedurfde strepen op de motorkap en de flanken, speciale spoilers en unieke 19-inch lichtmetalen wielen. Het unieke design aan de voorzijde omvat een nieuwe tweedelige bovengrille, een nieuwe ondergrille en splitter, plus nieuwe zijroosters, een achterdiffuser die hij deelt met het Mustang-model Shelby GT500, speciale enkele achterspoiler, plus een langere bodemplaat met speciale vinnen die koellucht naar de remmen leiden.

Prestatievermogen

Het prestatievermogen is opgevoerd tot een niveau dat de iconische naam 'Mach 1' waardig is, met verbeterde aerodynamica, een speciaal afgestelde 338 kW/460 pk en 529 Nm sterke 5,0-liter V8-motor en opgewaardeerde koeling waarmee de Mustang het circuit nog beter aankan. De Mach 1 is ook de eerste in serie geproduceerde Mustang die in Europa met een handgeschakelde high-performance TREMEC-zesversnellingsbak wordt geleverd. Klanten kunnen overigens ook kiezen voor de 10-traps (!) automaat.

Prestaties

De bijzondere wielophanging verbetert de prestaties op de weg en op het circuit. Speciaal afgestelde MagneRide2-schokbrekers, aangepaste vering, stabilisatorstangen en rubber bussen bieden een betere controle en respons bij snel genomen bochten. De opnieuw afgestelde software van de elektrische stuurbekrachtiging zorgt ervoor dat de Mach 1 de nauwkeurigste besturing biedt van alle Mustangs in Europa. Ook heeft de Mustang Mach 1 een sterkere rembekrachtiging gekregen met een snellere responstijd. Unieke vijfspaaks 19-inch lichtmetalen wielen zijn zowel voor als achter 1,3 centimeter breder en zijn voorzien van Michelin Pilot Sport 4-banden.

Interieur

Het interieur van de Mach 1 onderscheidt zich door een Ebony-kleurenschema en details van donker, gedraaid aluminium. De leren sportstoelen hebben metaalgrijze stiksels. Elke Mustang Mach 1 heeft een dashboardplaatje met het Mach 1-logo en het fabricagenummer, plus unieke drempelbeplating en een nieuw startscherm op het digitale instrumentencluster van 30 centimeter.

Door zijn striping valt de Ford Mustang Mach 1 extra op.

Gerelateerd

Gragaebox
Omroep Flevoland