Huis van Vrede krijgt kavel op Floriade

27 oktober 2020 11:45

HORTUS – Sven Stimac, van Floriade Expo 2022 en Alaeddine Touhami, voorzitter van Huis van Vrede hebben op kavel 58 van het Floriade-terrein een intentieovereenkomst ondertekend.

"Het thema van Floriade Expo 2022 raakt de belangrijkste vraag die mensen van over de hele wereld zichzelf en aan elkaar stellen: Hoe gaan onze kinderen in de toekomst samen leven met elkaar en met de natuur?", zegt Alaeddine Touhami, oprichter Huis van Vrede. "Wij zijn van mening dat de Cultuur van Vrede in staat is om deze verenigende rol te spelen in de opbouw van inclusieve samenlevingen."

Garden of Peace

Tijdens de Expo kunnen mensen bij de Garden of Peace van het Huis van Vrede best practices ontdekken op het gebied van educatie, architectuur en de economie van de natuur.

Sven Stimac: "Growing Green Cities, het thema van Floriade past bij de visie van Huis van Vrede op weg naar een groene duurzame leefbare menselijke stad, waar mensen uit diverse culturen samen leven. Het is vast niet toevallig dat dit initiatief in Almere zit, met inwoners van 144 nationaliteiten en 190 etniciteiten. Bovendien heeft het initiatief internationale uitstraling door de verbondenheid met haar internationale moederorganisatie AISA NGO. We zien veel mogelijkheden."

Huis van Vrede

Het Huis van Vrede is een initiatief dat in Almere is ontstaan geïnspireerd door de internationale VN-dag van het Samen Leven in Vrede. Het Huis van Vrede heeft bijvoorbeeld het initiatief genomen voor een algemeen bijzondere basisschool in Almere met een pedagogisch concept die de Cultuur van Vrede en de duurzame doelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties vertaalt naar het onderwijs en de opvoeding.

Een impressie van het Huis van Vrede bij Floriade Expo 2022. (Beeld: architect: ing. Atmane Amrani)