Hotel ibis Styles Almere feestelijk geopend

11 november 2019 10:44

GOOISEKANT – Hotel ibis Styles Almere aan de Televisieweg 2 is vrijdag officieel geopend. In het bijzijn van zijn kinderen en kleinkinderen knipte eigenaar Joop van Zanten samen met wethouder Maaike Veeningen symbolisch het lint door.

 

"Wij willen als gemeente werken aan meer functiemix op bedrijventerreinen, dus dit hotel is een hele welkome toevoeging", verklaart wethouder Maaike Veeningen. "Fijn ook om een Almeerse ondernemer dat hier te zien doen, want dan is er altijd een sterke band en dat geeft vertrouwen voor de toekomst."

Van Zanten was een van de eerste ondernemers van Almere. "Ik ben begonnen in de accessoirebranche. In 1992 zijn we van de Steiger in Haven verhuisd naar de Televisieweg", vertelt Van Zanten. "Ik ben een ondernemer die zijn geld altijd heeft geïnvesteerd in bedrijfspanden en inmiddels hebben we hier op de Gooisekant zeven panden. Op een gegeven moment stonden we voor de vraag wat we wilden met dit pand dat al een tijdje leeg stond en ook wel verouderd was."

Storytelling
Het voormalig kantoorgebouw is uiteindelijk getransformeerd tot een modern hotel met 70 ruime themakamers. Kenmerkend voor het merk ibis Styles is de creatieve 'storytelling' van ieder individueel hotel. Van Zanten vond het belangrijk om in zijn hotel een stukje Almere terug te laten komen en dat is terug te zien in de drie gekozen thema's: water op de bagane grond, landschap op de eerste verdieping en de triatlonsport op de bovenste verdieping. De thema's worden geïllustreerd met schilderijen van triatleet en kunstenaar Jan Groenhart en foto's van fotograaf Jordi Huisman.

Triatlon
"Triatlon is de sport die in mijn ogen Almere op de kaart heeft gezet", stelt triatlonpionier Van Zanten, die er destijds zelf in Almere mee begonnen is. "Twintig jaar geleden ben ik gestopt als voorzitter van de bond, maar ik heb inmiddels enkele andere functies. Het is nog steeds een van de topevenementen op sportgebied, met dit jaar het EK en volgend jaar het WK in Almere."

Hotel ibis Styles Almere opende op 2 september de deuren. "Op die eerste dag hadden we één gast, waarvoor het voltallige personeel klaar stond. Dat was een markant moment. Maar twee weken later hebben we tijdens het EK triatlon 3 á 4 dagen op honderd procent gedraaid."

Ibis Styles Almere beschikt over standaardkamers, deluxe kamers, kamers voor mindervaliden en familiekamers. In de brasserie van het hotel kunnen gasten terecht voor ontbijt, lunch en diner. 

 

Gerelateerd

Arbodienstverlening 2.0
Ondernemersplein Gemeente Almere