Hot Chocolate-dochter in zee met Almeerder

07 februari 2018 08:00

Door Marcel Beijer
MUZIEKWIJK – ‘You Sexy Thing’, Every1one’s A Winner’ of ‘It Started With a Kiss’: allemaal wereldhits van de band Hot Chocolate. Almeerder Sheraldo King gaat nu nummers produceren voor Holly Bannis, de dochter van de zanger van de legendarische band.


Voor de goede orde: Holly Bannis is niet de dochter van Errol Brown, de bekende kale zanger met snor, maar van zijn opvolger Greg Bannis, die ook de wereldbol over toerde met de band Hot Chocolate. Almeerder Sheraldo King uit de Muziekwijk is bijzonder trots op de samenwerking die hij krijgt met de Engelse zangeres. “Ik ben in 2016 begonnen om mijn nummers op internet te plaatsen”, vertelt King zijn verhaal. “Dat wekte de interesse van de Engelse platenmaatschappij SODA Tracks. Daar heb ik een aantal nummers voor geschreven en heb ik ook een aardig muzikaal CV opgebouwd. Via hen ontstond het contact met Holly Bannis. Zij is een opkomende zangeres die geen eigen muzikale begeleiding heeft.”
Op zijn zolderkamer tovert de Almeerder uit zijn computer het geluid van akoestische instrumenten. “Eigenlijk is het een bij elkaar geraapt zootje”, lacht King. “Maar het klinkt als een gewone band. En het klinkt ook gewoon erg goed. Dat produceren doe ik het liefst. Ik hoef niet zo nodig op de bühne. Ik blijf liever op de achtergrond.”
King weet nog niet welke stijl hij voor Holly Bannis gaat hanteren. “Van de demotapes die ik gehoord heb is ze nog zoekende naar een eigen stijl. Maar ik ga haar in maart ontmoeten in Londen. Daarna ga ik aan de slag.”

Gerelateerd

Woodstock
HV Almere
X