Hospice Almere: fijne plek bij naderend levenseinde

10 januari 2019 14:34

ALMERE – Hospice Almere biedt Almeerders de mogelijkheid om het naderende levenseinde op een goede manier tegemoet te treden. Hier worden zieke mensen, die maximaal nog drie maanden te leven hebben, liefdevol verzorgd door zo’n 75 vrijwilligers, wijkverpleging en de (eigen) huisarts.


Hospice Almere is een Bijna-Thuis-Huis. De vrijwilligers zorgen ervoor dat de bewoners zich thuis voelen. Ook voor familie en vrienden is veel aandacht en liefdevolle belangstelling. Een nabestaande zegt hierover: “Toen de moeilijke tijd was aangebroken dat wij afscheid moesten nemen van ons geliefde familielid, is er in het Hospice alle tijd en ruimte geweest om dat op een waardige manier te doen. Ook zijn de vrijwilligers een grote steun voor partner, kinderen en familie geweest. De steun die wij hebben mogen ontvangen was geweldig. Met zo veel liefde en aandacht zijn wij bijgestaan in ons verlies. Als wij het niet op konden brengen om onze dierbare te verzorgen of zelf te aanraken, zijn het de vrijwilligers die dat zonder enige terughoudendheid van ons overgenomen hebben. En dat is zo ongelofelijk belangrijk geweest voor ons”.
Op dit moment heeft Hospice Almere vier bedden, die meestal vol liggen. Om aan de toenemende vraag naar deze bijzondere zorg, de hospicezorg, te kunnen voldoen, gaat Hospice Almere verhuizen naar een grotere locatie. Daar zijn veel kosten aan verbonden en er is veel werk te doen. Voor die verhuizing en opnieuw inrichten is heel veel geld nodig en ook veel nieuwe vrijwilligers. Hospice Almere is daarom op zoek naar donateurs en vrijwilligers. Aanmelden kan via: coordinator@hospicealmere.nl.

Gerelateerd

HV Almere
EHBT
X