Horeca Haven in actie voor Ali B Muziekids Studio

03 april 2018 09:08

ALMERE - De horeca en horeca-gerelateerde bedrijven in Haven houden in de maand mei een actie om geld in te zamelen voor de Ali B Muziekids Studio in DeKinderkliniek aan de Landdrostdreef. De aftrap wordt dinsdag 1 mei gegeven bij Brasserie Julia.


In de Muziekids Studio in DeKinderkliniek aan de Landdrostdreef in Stad worden jonge patiëntjes geënthousiasmeerd bij het zelf maken van muziek en het bespelen van muziekinstrumenten. Tijdens het verblijf in DeKinderkliniek krijgen de kinderen door muziek maken minder stress. Muziek maakt het verblijf aangenamer en versnelt aantoonbaar het herstel bij kinderen.
De studio is nu vijf ochtenden in de week open, maar het streven is om vijf hele dagen in de week open te zijn. Dit kost extra geld voor personeel maar ook voor vervanging en reparatie van de muziekinstrumenten.

Bedrijven in actie

Op dit moment zijn er al vijftien bedrijven die hun actie voor de Muziekids Studio hebben bevestigd, vijf zitten er nog in de wachtkamer omdat ze nog aan het denken zijn wat ze gaan doen en drie bedrijven hebben geen echte actie maar doneren een bedrag.
Het personeel van Brasserie Julia komt op 1 mei, de dag dat Julia normaal gesloten is, gratis werken. Er wordt een viergangendiner inclusief drank geserveerd voor 65 euro per couvert. De helft van de opbrengst gaat naar Muziekids.
Eén van de deelnemende restaurants vraagt bij het betalen van de rekening 1,50 euro extra en verdubbelt dit bedrag.
De maaltijd van deelnemende restaurants thuisbezorgd krijgen kan via de eigen App of e-mail. Dit levert Muziekids 6,5 procent van de totale rekening op.
Een bekende slager verkoopt een week lang een speciale Muziekids Burger, de totale opbrengst is voor de Muziekids. Een speciale Muziekids IJscoupe is 75 eurocent duurder en de ijssalon verdubbelt dit bedrag. Van het inschrijfgeld voor een autopuzzeltocht gaat 10 euro naar Muziekids.
Gezamenlijk hopen de deelnemende horecabedrijven in Haven zo flink wat geld op te halen voor Muziekids, zodat de openingstijden uitgebreid kunnen worden.

Gerelateerd

X