Hoogste punt RK kerk Muziekwijk bereikt

22 mei 2020 08:50

MUZIEKWIJK – De nieuwe katholieke Bonifatiuskerk aan de Youri Egorovweg in Muziekwijk heeft woensdag het hoogste punt bereikt.

Pastor Sander Koppers deed dat door een kruis te plaatsen op het dak van de kerk. Daarna was er het traditonele pannenbier, maar dan in de vorm van frisdrank. Binnenkort kan de verhuizing plaatsvinden en de inrichting worden voltooid.

Het is bijzonder dat in deze tijd van ontkerkelijking in Nederland een nieuwe katholieke kerk wordt gebouwd. In Almere is een forse toename van katholieken, mede het gevolg van nieuwkomers uit landen waar het RK-geloof nog volop wordt beleefd.

De inrichting van de kerk is ook een bijzondere aangelegenheid. Zo is een 72 meter lange wandschildering van de Frans/Russische kunstschilder Théodore Stravinsky overnomen van de Sint Willebrorduskerk in Almelo die gesloopt moest worden. Van de inmiddels gesloten Heilige Geestkerk in Amstelveen worden de kerkbanken overgenomen. Het kantoormeubilair is voor een symbolisch bedrag overgenomen van een bouwbedrijf.

Desondanks is het bouwen van een kerk duur. De parochie is daarom een geld-inzamelingsactie gestart, maar is nog niet al het geld binnen.

Pastor Sander Koppers plaatste woensdag het kruis op het dak van de Bonifatiuskerk. (Foto: Fred Rotgans)