Honderste geldles op basisschool

02 december 2019 14:20

FILMWIJK – Leerlingen van basisschool De Caleidoscoop kregen maandagochtend geldles van wethouder Roelie Bosch en Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken.

 

Het hoge bezoek was een gevolg van het bezoek van minister Wopke Hoekstra, ruim een jaar geleden die voorstelde om in Almere geldlessen te geven. Daarin leren kinderen omgaan met geld. Maandag werd de honderdste geldles gegeven aan leerlingen van de Caledoscoop, opnieuw met hoog bezoek.

“We merken dat er veel vragen leven bij jongeren over goed leren omgaan met geld en er behoefte is bij jongeren, docenten, ouders, aan informatie en hulp”, zegt wethouder Bosch. “Het is mooi dat we nu jongere kinderen met onder andere deze lessen ervan bewust kunnen maken hoe belangrijk het is verstandig met geld om te gaan. Door onze scholen te helpen met het aanbieden van lesmateriaal dragen we ons steentje bij.”
Janneke Dronkers directeur van de Caleidoscoop: “Wij willen kinderen leren dat geld voor je maar ook tegen je kan werken. Door kinderen bewust te maken hopen wij dat ze de juiste financiële keuzes kunnen maken op zowel de korte als lange termijn”.

Gerelateerd

X