HoeksteenUit eten

24 september 2008 07:00

Door Robert Mienstra

"En hoe was het?", vraagt Jessica.
Ik had een reünie, uit eten in de stad, met de redactie van het Dagblad van Almere, de grote voorloper van de huidige media in Almere.
Ik loop ik naar de kast en pak een stapel boterhammen en de pot pindakaas.
"Niet lekker gegeten?", vraagt Jessica.
"Niet gegeten zal je bedoelen", grom ik. "In die peperdure trendy tent kregen we de hele avond zes minihapjes zonder smaak, geserveerd in een theekopje."
Ik beleg de boterhammen met een centimeters dikke laag pindakaas.
"Onze ouwe chef liet een keer zijn theelepeltje vallen", vertel ik.
"Jullie moesten eten met theelepeltjes?", lacht Jessica.
"Daar zat wel net zijn lekkerste hapje en dus de helft van het diner op", vertel ik. "Zelden iemand zo vanuit de grond van zijn hart horen vloeken."
"We hebben elke keer als er een gerechtje kwam de boel meteen tot de grond toe afgekraakt", vertel ik verder, "het hoogtepunt was toen Benno, op het moment dat het toetje kwam, zo rond half elf, met luide stem vroeg 'wanneer gaan jullie nou eens voedsel serveren?'."
"Toetje?", vraagt Jessica.
"Een theekopje met gesmolten appeltaart", grijns ik. "Toen Benno om een rietje vroeg barstte de serveerster in huilen uit. Gegeten hebben we niet, maar gelachen…"