Het weer deze weekWederom zo goed als droge week

23 maart 2011 06:00

ALMERE - Afgelopen maandagnacht begon de astronomische lente. Dit nieuwe seizoen werd (toevallig) min of meer ingeluid door de supermaan die tot wel 14 procent groter was dan normaal. Deze extra grote maan was prachtig te zien door het wolkenloze weer en de heldere omstandigheden.


Zo mooi als het weer van het voorbije weekend was, wordt het de rest van de week niet, maar het blijft wel zo goed als droog in Almere met regelmatig voldoende zon. Toch zijn de wolkenvelden in de nabijheid van een hogedrukgebied soms hardnekkig. Dat solide hogedrukgebied ligt deze woensdag min of meer boven Nederland en we zien de huisbarometer dan ook een waarde van om en nabij de1035 millibar aangeven.
Overdag is het meestal rond 12 graden en gedurende de nachten bivakkeert de temperatuur even boven nul. Veel wind staat er niet door de invloed van de hoge barometerstanden in de Benelux. Aan het einde van de week zakt een bel met veel kou op hoogte vanuit Noord-Europa naar Scandinavië en een deel lekt ook uit richting noordelijke Noordzee.
De kans op een enkele winterse (maartse) bui met stofhagel en mogelijk een verdwaalde vlok natte sneeuw neemt toe. Ook de nachten worden tijdelijk weer koud rond het weekend en zware nachtvorst in de buitengebieden van Almere is niet uit te sluiten dan. Het vervolg rond de maandwisseling en begin april is niet oninteressant. Waarschijnlijk stelt zich een zachtere zuidwestelijke stroming in en neemt de kans op wat regen iets toe.
Mocht de wind later eens een dagje uit het zuiden komen, stijgt de temperatuur makkelijk tot 15 graden en meer.
Meer weerinfo op www.weerprimeur.nl en eventuele weervragen op info@weerprimeur.nl.

Woensdag min. 2, max. 12, wind nno. 3-4, neerslag 5% en zon 80%
Donderdag min. 3, max. 12, wind nnw. 3-4, neerslag 10% en zon 70%
Vrijdag min. 3, max. 10, wind nno. 3-4, neerslag 20% en zon 55%
Zaterdag min. 0, max. 8, wind nno. 3-4 neerslag 30% en zon 60%
Zondag min. -1, max. 8, wind nnw. 3-4, neerslag 30% en zon 65%