Het Flevolands Archief sluit aan op e-Depot Nationaal Archief

03 januari 2019 10:51

FLEVOLAND - Het Flevolands Archief (https://www.hetflevolandsarchief.nl) heeft het traject van aansluitingen van de Regionaal Historisch Centra op het e-Depo voltooid. De digitale archieven zullen hiermee duurzaam bewaard en toegankelijk worden gemaakt.


Het Flevolands Archief kan daarmee de digitale archieven van zijn aangesloten overheden (met daarin onder andere vergunningen en notulen van raadsvergaderingen) duurzaam opslaan en vindbaar maken voor de toekomst. Het gaat niet alleen om zogenaamde “digital born” archieven, maar ook om papieren archieven die Het Flevolands Archief digitaliseert. Hoewel Almere niet participeert met het Flevoalnds Archief is er toch veel over de stad te vinden.
Het Flevolands Archief is een archief dat zowel voor het grote publiek als voor de deelnemers in de Gemeenschappelijke Regeling (het Rijk, de Provincie Flevoland, de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk en Zeewolde en Waterschap Zuiderzeeland) een betrouwbare en laagdrempelige partner is in het beheer en beschikbaar stellen van archieven in de provincie Flevoland.