Herfstwandeling door de Almeerse Bossen

08 november 2018 13:00

HOUT – Wandelaars kunnen de bossen van het Almeerderhout ontdekken tijdens de herfstwandeling. De wandelingen worden alle dinsdagen in november en december gehouden, behalve op eerste Kerstdag. De wandeling start tussen 11.00 en 16.00 uur.


De wandeling start bij Buitencentrum Almeerderhout. Hier krijgen deelnemers de routekaart waarmee ze de route zelf of met een gezelschap kunnen lopen. Op het kaartje staat meer informatie over wat wandelaars onderweg tegen kunnen komen. In het Almeerderhout leven reeën, vossen, de ijsvogel en verschillende soorten roofvogels. Ook de bever heeft hier zijn plek: dit schuwe dier laat zich niet gauw zien, maar de route gaat wel langs zijn burcht.
Bij terugkomst van de herfstwandeling staat er een kop soep met brood klaar in het restaurant van het Buitencentrum. De route is goed toegankelijk voor mindervaliden. Een scootmobiel of rolstoel is te leen op het buitencentrum (tip: reserveer van tevoren). Honden toegestaan mits aangelijnd.
Deelname kost 5 euro per persoon, inclusief soep en brood. Meer informatie: www.hetknaagtinalmere.nl en almeerderhout@staatsbosbeheer.nl.

Gerelateerd

X