Hardlopers aangevallen in Pampushout door buizerd

14 juni 2019 10:00

Door Marcel Beijer
PAMPUSHOUT – Zeker twee hardlopers zijn de afgelopen dagen in Pampushout aangevallen door een agressieve roofvogel, vermoedelijk een buizerd. Ze liepen verwondingen op aan het hoofd en kregen een tetanusprik.
De hardlopers liepen in het Pampushout ter hoogte van het kunstwerk ‘Polderland garden of love and fire’ toen ze plotseling van achteren werden aangevallen door een grote roofvogel, waarschijnlijk een buizerd. Beide hardlopers raakten gewond aan het achterhoofd en zijn voor behandeling naar gezondheidscentrum De Notenkraker in Muziekwijk gegaan. Het is nog niet bekend of bij andere gezondheidscentra zich nog meer slachtoffers bekend zijn.De heer Van Kronenburg raakte vrijdagochtend gewond aan zijn hoofd. “Ik loop drie keer per week hard door het Pampushout. Vrijdag schrok ik plotseling op van een dier dat me van achteren aanviel. De klauwen grepen zich in mijn hoofd.”
Van Kronenburg zette direct koers naar het gezondheidscentrum waar hij werd behandeld een een tetanusinjectie kreeg. “Daar vertelden ze me dat er donderdag ook een hardloper was aangevallen op diezelfde plek. Vermoedelijk is het een buizerd. Het is broedseizoen, dus mogelijk is die daarom wat agressief. Ik denk dat wandelaars ook moeten oppassen.”
Een woordvoerder van Zorggroep Almere bevestigt de lezing van Van Kronenburg. “Op zich zijn de verwondingen niet ernstig, maar uit voorzorg geven we wel een tetanusprik. Mochten er nog meer hardlopers of wandelaars zijn aangevallen, dan is het daarom verstandig dat ze contact zoeken met hun huisarts.”
Inmiddels zijn Faunabeheer en de gemeente op de hoogte gesteld. Ook de hardloopgroep die regelmatig traint op die plek is gealarmeerd.
Twee hardlopers zijn in Pampushout aangevallen door (waarschijnlijk) een agressieve buizerd. (Foto: Adobe Stock)

Gerelateerd

Arbodienstverlening 2.0
123inkt