Grote Markt krijgt nieuwe horeca en 22 huurappartementen

14 januari 2020 15:05

ALMERE STAD - Er zijn concrete plannen om twee panden aan de Grote Markt te verbouwen tot 22 appartementen met daaronder een horecagelegenheid. Eigenaar van restaurant Atlantis, Alex Shao, heeft hiervoor een vergunning bij de gemeente ingediend.

 

De twee panden op de Grote markt staan al geruime tijd leeg. Voorheen bevonden zich hier de kranten Dagblad van Almere, Almere Vandaag en Almere Dichtbij. Het naastgelegen gebouw was eigendom van een parochiekerk. Nu is het plan om de beide panden te slopen en er 22 huurappartementen van te maken. De verdieping op de begane grond zal gebruikt gaan worden voor horeca. Alex Shao, die de vergunning bij de gemeente heeft ingediend, is geen onbekende ondernemer in Almere en de rest van Nederland. Onder de naam Shao Vastgoed bezit de Alex Shao meerdere panden en horecagelegenheden in ons land.

 

Atlantis
Shao Vastgoed is ook de eigenaar van restaurant Atlantis. Shao verkocht destijds zijn restaurant voor ruim vier miljoen euro aan de gemeente om zo plaats te maken voor de verbreding van de A6 ten behoeve van het Floriadeterrein. Shao besloot daarop een nieuw restaurant in Almere Poort te bouwen, welke hij eveneens Atlantis noemde. Of de eigenaar ook aan de Grote Markt een Atlantis wereldrestaurant zal openen is nog onbekend. De huidige bedrijfsleider van restaurant Atlantis in Poort, de heer Ming Chao, laat weten dat het nog te vroeg is om op de details in te gaan: "Eerst moet de gemeente de vergunning gaan verlenen, pas dan kunnen we de plannen daadwerkelijk gaan uitvoeren. Voor de horeca en appartementen helemaal afgerond zijn en in gebruik worden genomen, kunnen we zo één of twee jaar verder zijn."

 

Architect
Al eerder ontwierp architectenbureau senvd tekeningen voor het pand. Deze zijn nog steeds te zien op hun website, maar zijn inmiddels achterhaald. De nieuwe ontwerpen zijn nog niet openbaar gemaakt. Wel is inmiddels bekend dat het om een fikse verbouwing zal gaan en dat beide panden waarschijnlijk ook de hoogte in zullen gaan.