Grote brand bij Tang Dynastie aan de Sumatraweg

23 februari 2020 09:26

INDISCHE BUURT - Tang Dynastie in Almere Buiten is voorlopig gesloten na een grote brand die zondagochtend omstreeks half 8 uitbrak bij het restaurant aan de Sumatraweg. Yuk-ha Tang laat op Facebook weten dat vandaag de verzekeringsexpert langskomt om de schade op te meten. "En een planning af te spreken, zodat wij een beetje kunnen inschatten wanneer we weer open kunnen."

 

De brandweer was zondag snel ter plaatse en schaalde binnen enkele minuten op naar ‘grote brand’. Er werden meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Ook kwam er een ambulance ter plaatse. Het hele pand stond vol met rook, waarbij het achterste gedeelte van het pand het zwaarste lijkt te zijn getroffen. De brandweer - de kazerne staat op een steenworp afstand - heeft de brand geblust en het pand geventileerd.

Volgens de woordvoerder van de brandweer is de brand vermoedelijk ontstaan in de meterkast. Voor zover bekend waren er geen mensen in het pand aanwezig toen de brand uitbrak en is er niemand gewond geraakt. Er werd later wel gemeld dat een brandweerman ter controle is overgebracht naar het ziekenhuis. Inmiddels is duidelijk dat de brand geen grote schade heeft aangericht, maar dat het pand wel vol rook staat. " Ik heb mijn handen al meerdere keren gewassen, maar krijg de roet nog steeds niet van mijn handen", aldus Yuk-ha Tang. 

 

Festijn Culinaire

De familie Tang heeft inmiddels laten weten dat het restaurant voorlopig dicht gaat en dat gasten tot de heropening van harte welkom zijn bij zusterrestaurant Festijn Culinaire aan de Trekweg 1. "Daar serveren wij a la carte onder andere Aziatische vier gangen menu's en sushi. Voorlopig alleen a la carte, omdat de koks nog even aan hun nieuwe werkplek moeten wennen."