Groene Esplanade nadert voltooiing

30 juli 2020 16:15

STAD CENTRUM – De metamorfose van de Esplanade nadert haar voltooiing. Al sinds oktober 2019 wordt er gewerkt om van het kale plein een groen stadspark te maken. Het vernieuwde plein moet eind augustus klaar zijn.

Na het planten van de bomen zorgen nu ook de grasvlakken en de overige beplanting voor een groenere uitstraling van het plein. De natuurstenen bestrating is inmiddels vergevorderd ook de watertrap krijgt steeds meer vorm. De groene Esplanade moet straks een aantrekkelijke plek worden voor centrumbezoekers om te verblijven.

Ook de recreatieve route van het Rondje Weerwater komt schuin over de Esplanade te lopen. De zogenoemde 'track' is toegankelijk voor voetgangers, skeeleraars en recreatieve fietsers (de fietstunnel is de echte hoofdfietsroute, waar snelle fietsers en scooters gebruik van dienen te maken).

Het blijft overigens straks mogelijk om kleinere, maar ook grote evenementen op de vernieuwde Esplanade te houden. Zo was het de bedoeling dat het plein op tijd klaar zou zijn voor de WK Triatlon in september, maar dat sportevenement is een jaar uitgesteld vanwege het coronavirus.

De kale Esplanade verandert in een groen stadspark. (Foto: Almere DEZE WEEK)