Gratis parkeren voor motoren

16 januari 2019 09:43

Door Robert Mienstra
BUITEN – Bewoners uit Almere Buiten ergeren zich groen en geel aan motorrijders die een gratis parkeerplek bemachtigen in de Santiagogarage in Almere. “Ze rijden doodleuk om de slagboom heen en parkeren zo gratis, terwijl ik een peperduur abonnement moet betalen”, zegt een van hen.


Verder is het fietsparkeren in de garage de bewoners een doorn in het oog. “Medewerkers van nabijgelegen supermarkten zetten hun fietsen gewoon in de garage en dan ook nog eens bij voorkeur op invalide-parkeerplaatsen. Dit gebeurt echt elke avond”, zegt een bewoner waarvan de naam bij de krant bekend is.
“De motoren staan er al maanden. Ik heb hierover regelmatig geklaagd bij parkeerbeheer maar zie geen actie. Deze mensen kunnen dus gewoonweg gratis hun motor stallen omdat ze langs het slagboompje kunnen rijden.”
Verderop in de garage is een scooter gestald. “Die staat hier ook al zeker een half jaar, precies voor een brandkraan en voor de deur naar het trappenhuis . Ik verwacht hier wel een betere controle op. Maar ja, parkeerbeheer doet niets.”

Gerelateerd

X