Grand-café Le Journal klaar voor feestdagen

03 december 2018 05:56

HAVEN – Grand-café Le Journal aan de Sluiskade 22 is klaar voor de feestdagen. “We hebben een speciaal 4-gangen kerstmenu met een keuze uit vis of vlees voor 29,50 euro”, vertellen eigenaren Merlijn en Madelon Lindeman.


Le Journal opende in april dit jaar de deuren in Haven. “We hadden al een vestiging in Lelystad, maar als oud-Havenaren vinden we het heel mooi om nu ook een vestiging te hebben in de gezellige Havenkom. We zijn hier allebei opgegroeid en hadden onze eerste baantjes in de horeca van Almere Haven.”
Hun binding met Almere en vooral Haven blijkt ook uit de fotowand die het interieur binnen siert, vol met oude foto’s van voormalig persfotograaf Bob Friedländer. “Die is zelf ook een Havenaar in hart en nieren en heeft de ontwikkeling van Almere vanaf het prille begin vastgelegd voor diverse kranten.” Toepasselijk voor de horecagelegenheid met de naam Le Journal, wat Frans is voor ‘de krant’.
Le Journal heeft een uitgebreide lunch- en dinerkaart, die maandelijks wisselt. “We hebben ook volop mogelijkheden voor feesten en partijen en kunnen een passend driegangen menu samenstellen voor groepen.” Het grand-café is zeven dagen per week geopend. “Uiteraard kunnen mensen op beide kerstdagen bij ons terecht, maar ook op 24 december zijn wij geopend.”
Kijk voor meer informatie en de menukaarten op www.grandcafeLJ.nl.

X