Goud voor team transport & logistiek Buitenhout College

06 april 2011 08:00

ALMERE - Het vakteam Transport & Logistiek van het Buitenhout College te Almere heeft goud gewonnen tijdens de finale van Skills Talents. De teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo'ers werden zaterdag 26 maart gehouden tijdens het drukbezochte beroepenevenement 'Skills Masters' in Ahoy Rotterdam.


Het vakteam Transport & Logistiek bestond in de finale uit drie leerlingen: Marc Hendriks, Myron Wondel en Milan Booms. De halve finale bestond uit Marc Hendriks, Myron Wondel en Zafar Bakhshi. Ze stonden onder leiding van hun docent en mentor Hans van der Boor.
Het vakteam Transport en Logistiek van het Buitenhout College deed voor de eerste keer mee aan deze landelijke wedstrijd. In de finale moest worden gestreden tegen het vakteam van Zwolle, het winnende team van vorig jaar. Het vakteam Transport en Logistiek van het Buitenhout College stak met 'kop en schouders' uit boven de andere teams en heeft met grote meerderheid aan punten gewonnen. Niet voor niets heeft het Buitenhout College de grootste afdeling Transport en Logistiek van Nederland.

In the picture

'Skills Talents' wordt gehouden tijdens 'Skills Masters'; hét jaarlijkse beroepenevenement van Nederland voor studenten, starters en werkzoekenden. De talentvolste vakjongeren van het land strijden daar om de nationale titel. De wedstrijden worden georganiseerd om het vakmanschap in the picture te krijgen. In totaal streden dertien regioteams tijdens de finales. Deze teams werden gevormd door vakteams uit elf vakrichtingen: Bouwen, Wonen & Interieur, Electro, Grafimedia, Groen, Handel & Administratie, Horeca, ICT, Mobiliteit, Theoretische & Gemengde leerweg, Transport & Logistiek en Zorg & Welzijn.
In verschillende regio's zijn de afgelopen maanden voorrondes gehouden, waar leerlingen streden voor een plek in één van de regioteams. Hieraan deden 89 vmbo-scholen mee. De vakwedstrijden worden georganiseerd door 'Skills Netherlands' in samenwerking met mbo-instellingen.