GooiseKant-dag: ontmoetingsdag voor ondernemers Gooisekant

12 april 2011 09:06

GOOISEKANT - De Ondernemersvereniging GooiseKant is trots op haar terrein. Trots op Almere en trots dat ze door samen te werken zoveel heeft bereikt. Daarom heeft het bestuur van de Ondernemersvereniging GooiseKant besloten om donderdag 28 april de ‘GooiseKant-dag’ te organiseren, onder het motto ‘Leer je buren kennen’.


Tijdens deze dag krijgen ondernemers de gelegenheid om elkaar te ontmoeten in het Ondernemerscentrum Poort van Almere aan de Transistorstraat 31. Leden en aspirant-leden krijgen de gelegenheid hun bedrijf te presenteren in de bedrijfsunits op de eerste etage, geen stands maar mooie kantoorruimtes van 25 tot 68 vierkante meter om het bedrijf in te etaleren. Daarnaast worden er op de begane grond presentatie ruimtes gecreëerd voor ondernemers die zich met zwaarder materieel willen presenteren.
Let wel, het is geen beurs maar een bedrijvenpresentatie voor intimi, namelijk de leden en de eigen relaties van de leden en potentiële nieuwe leden. De organisatie zorgt voor de verbindende factor tussen te verschillende presentatie ruimtes.
Tijdens deze dag in het Ondernemerscentrum Poort van Almere kunnen leden netwerken en heerlijk eten en drinken. En natuurlijk duikt de GooiseKist voortdurend op, het platform voor eenieder die iets leuks of nuttigs te melden heeft.

Samenwerken loont

Ondernemersvereniging GooiseKant heeft laten zien dat samenwerken loont: het parkeerbeleid dat al jaren een doorn in het oog was van de ondernemers is aangepakt, een keurmerk Veilig Ondernemen is in aantocht, de discussie over de A6 is opgepakt, gesprekken over betere OV bereikbaarheid lopen, er wordt gesproken over toetreding tot VNO-NCW-MKB, de communicatie en de samenwerking met de gemeente is gezocht en gevonden. De ondernemers hebben zich verenigd en de sociale cohesie op het terrein groeit per dag.
Individuele vraagstukken van ondernemers worden opgelost en er wordt veel aandacht gegeven aan het ontmoeten, elkaar leren kennen en verbinden. Maar we zijn er nog niet. Door de positieve toon en de constructieve aanpak zien zowel de ondernemers als de overheden dat de leden van deze vereniging in wederkerigheid werken aan verbetering. Niet alleen aan verbetering van hun eigen bedrijf, maar ook de synergie die er moet zijn tussen bedrijven en bewoners, bedrijven en scholen, bedrijven en de gemeente.
Voorlopig programma 28 april:

10:00 uur Opening door wethouder Ben Scholten en de voorzitter van de vereniging
10:00 uur Start ontdekking van de collega ondernemers
12:00 uur Lunch
14:00 uur Interactieve workshop: hoe verhoudt de GooiseKant zich tot de wereld?
Onder leiding van Ben Scholten en Marlies Mulder
17:00 uur Walking dinner
19:00 uur Afsluitende borrel met live muziek
Meer informatie of een presentatieruimte huren? Neem dan contact op met het secretariaat van de Ondernemersvereniging GooiseKant: secretariaat@ondernemersvereniging.nl.