Goede Rede Concerten krijgt vleugel in bruikleen

14 september 2015 09:46

HAVEN CENTRUM – Het eerste concert van de stichting Goede Rede Concerten was afgelopen zondag, toen in de gelijknamige kerk aan de Kerkgracht 60 het gitaarconcert ‘Sous le ciel de Paris’ werd uitgevoerd door de Gitaarsalon Roadshow. Er kwamen zo'n honderd mensen op af. Voor het tweede concert heeft de stichting opnieuw iets bijzonders: jazzpianist Jeroen van Vliet bespeelt dan als eerste de vleugel die de stichting vorige week in bruikleen kreeg.


Er was toch even een ‘momentje’ van gemaakt: de vleugel zou gestemd worden en de eigenaar overhandigde de vleugel officieel aan het bestuur van de stichting Goede Rede Concerten. Paul Gitsels, bewoner van Almere Haven en bewonderaar van de stichting, heeft de vleugel ter beschikking gesteld voor de concerten die de nieuwe stichting organiseert in de kerk. “Toen ik Paul aan de telefoon had en hoorde dat hij ons een vleugel in bruikleen gaf, was ik toch wel even stil”, vertelt zakelijk leider Wilma Hartsuiker. “Hij had in de krant gelezen over de concerten die wij organiseren en vond het een goede bestemming voor de vleugel. Goede Rede heeft een piano en dan hadden we een vleugel moeten huren. Dit is prachtig.”
De vleugel, een Yamaha C7 concertvleugel, is vorige week klaargemaakt en voor de eerste keer gestemd. Hij staat permanent op het podium in de kerk, en staat ook amateurkoren ter beschikking. “Hij past erg goed in de ruimte met het bijzondere plafond. De ruimte heeft daardoor een goede akoestiek en het lijkt ook wel alsof het ervoor is gemaakt om die vleugel in te plaatsen”, zegt Wilma Hartsuiker enthousiast.

Lyrisch jazzconcert

Het tweede concert van de stichting Goede Rede Concerten heet ‘Unseen Land’ en is vrijdag 25 september. Met jazzpianist Jeroen van Vliet op de vleugel en Mete Erker op de saxofoon. Aanvang 20.30 uur. Kerk is open vanaf 19.45 uur voor koffie en thee. Kaarten kosten 15 euro en zijn te koop via www.goederedeconcerten.nl of aan de zaal, telefonisch via 06-80140467.