Goed leven met gehoorverlies

04 september 2018 10:00

STAD CENTRUM – De ViP werkgroep organiseert op donderdag 13 september een bijeenkomst in Café op 2 met het thema gehoorverlies. Gastspreker Wendelina Timmerman laat bezoekers ‘horen’ wat iemand met gehoorverlies hoort en geeft advies over techniek en strategieën die je als slechthorende nodig hebt om goed te kunnen functioneren.


Timmerman is ervaringsdeskundige en vanuit haar praktijk ‘Hooridee’ begeleidt en coacht zij mensen met gehoorverlies. Daarnaast geeft zij trainingen en voorlichtingsbijeenkomsten. Er is een schrijftolk aanwezig met meerdere tablets. De mensen van de ViP werkgroep gaan graag met bezoekers in gesprek en gaan oefenen met gebaren.
Het ViP café is een laagdrempelige bijeenkomst in Café op 2, Stadhuisplein 2, in het hart van de stad. De bijeenkomsten worden maandelijks op de 13e georganiseerd. In Almere is sinds ruim 2 jaar de ViP Werkgroep actief. ViP betekent VN verdrag in de Praktijk. De Vip werkgroep bestaat uit ervaringsdeskundigen uit verschillende disciplines en heeft samen met de gemeente Almere een inclusie agenda opgesteld die begin maart 2018 aan de wethouder is aangeboden. De werkgroep heeft de gemeente Almere succesvol gestimuleerd om zich aan te melden als een van de 25 Koplopergemeenten waarmee Almere aangeeft zich hard te willen maken voor de implementatie van het VN verdrag voor mensen met een handicap dat in 2016 werd geratificeerd.
Meer informatie bij Gerda van Wees, gvanwees55@gmail.com of 06-28084091.

X