Glas Wijn nieuwe single van Mariëlle Flens

18 mei 2020 08:30

Door Petra Onderwater

ALMERE – Het zijn moeilijke tijden voor artiesten, maar de Almeerse zangeres Mariëlle Flens heeft er ook iets positiefs uit gehaald. "Ik ben wat meer tot mezelf gekomen en heb kunnen nadenken over wat ik wil. Daarnaast had ik nu de tijd om eindelijk mijn nieuwe single uit te brengen", vertelt zij.

Haar nieuwe nummer heet 'Glas Wijn'. "Maar het heeft niets te maken met alcohol", zegt ze met een knipoog. "Het is een liedje over de vicieuze cirkel waarin je je kunt bevinden als je in een relatie of verbinding met iemand verkeert die eigenlijk niet langer goed voor je is."

Loskomen van verleden

Na haar deelname aan The Voice of Holland in 2019 lanceerde Mariëlle Flens haar eerste single Grote Meisjes Huilen Niet. "Een heel persoonlijk liedje dat gericht was op mijn jeugd. Dit was eigenlijk het startsein voor het durven schrijven van liedjes", vertelt de zangeres. "Doordat ik het afgelopen jaar veel aan mezelf heb gewerkt, onder andere doordat mijn relatie eindigde en ik op zoek moest naar een nieuwe woning voor mijzelf alleen, merkte ik ook dat ik de behoefte voelde om los te komen van mijn verleden."

Ruwere song

Dat verleden speelde vorig jaar nog een grote rol en dat is terug te horen in haar eerste single, maar de Almeerse voelde dat zij nog zoveel meer te vertellen had. "Ik ben immers niet alleen mijn verleden. Die behoefte zorgde ervoor dat ik inmiddels ook durfde te schrijven over mijn eigen liefdesperikelen en mijzelf in relatie tot anderen. Zo werd Glas Wijn geboren. Het is een ruwere song geworden dan Grote Meisjes Huilen Niet en dit past qua geluid wat beter bij wie ik nu ben."

De zangeres is trots haar nieuwe single en belooft dat er nog meer aan zal komen. "Daarnaast heeft mijn creatieve vriendin Stefanie Mulder een mooie mini documentaire gemaakt over mij met de focus op bovenstaande. Die komt ook nog uit."

Front Row Sessie

Op zaterdag 23 mei is Mariëlle Flens om 15.00 uur te zien en te horen tijdens de Front Row Sessies van poppodium De Meester. De link van de live-stream zal worden gedeeld op de Facebookpagina van Poppodium De Meester en het optreden is ook terug te zien via het YouTube Kanaal van Poppodium de Meester.

De Almeerse zangeres Mariëlle Flens. (Foto: Stefanie Mulder)

X