Gevluchte kinderen herdenken familie in Bos der Onverzettelijken

04 mei 2016 09:53

ALMERE – Kinderen en families van het Almeerse asielzoekerscentrum gaan vanavond met vrijwilligers van Inspiratie Inc naar de kinderherdenkingsbijeenkomst in het Bos der Onverzettelijken. Vanaf 16.00 uur lopen kinderen en families van het asielzoekerscentrum vanaf het buurthuis aan de Marathonlaan 11 naar de herdenkingsbijeenkomst.

 

Stichting Inspiratie Inc doet voor het eerst mee aan de Kinderherdenking in het Bos der Onverzettelijken. Inspiratie Inc is beheerder van BuurT-Thuis Akwaaba waar activiteiten worden georganiseerd voor asielzoekers.

 

Bewoners van het asielzoekerscentrum maar ook statushouders die al elders in Almere wonen hebben gister in BuurT-Thuis Akwaaba speciaal voor hun familie en vriendjes die zij in de oorlog of op de vlucht voor oorlog verloren, bloemenkransen en een vlinder van bloemen gemaakt. Deze worden op het herdenkingsveld gelegd om de kinderen en hun families die in oorlog of tijdens hun vlucht overleden zijn, te herdenken.

 

Kinderen AZC met Inspiratie Inc naar herdenking Bos der Onverzettelijken

Het is de eerste keer dat Inspiratie Inc op deze manier meedoet aan de kinderherdenking. Katja Urban van Inspiratie Inc: “Dit idee kwam naar voren toen we in gesprek waren met het Bos der Onverzettelijken. We hebben het onze bezoekers voorgelegd en die waren enthousiast.” Katja Urban verwacht vanavond zo’n dertig tot veertig kinderen en hun ouders van het asielzoekerscentrum. “Maar ook andere gezinnen uit de stad zijn welkom om mee te lopen.”

 

Programma Kinderherdenking 4 mei

De Kinderherdenking wordt georganiseerd door de stichting Bos der Onverzettelijken in samenwerking met Jeugdland Stad en Scoutinggroep Hannie Schaft. Het vindt plaats bij het Nationaal Verzets Monument op het Koninginnenveld in het Bos der Onverzettelijken, Vrijheidsdreef in Verzetswijk.

 

18.00 uur             Interactieve rondleiding door het bos, verzamelen bij Jeugdland

19.15 uur             Wandeltocht van Jeugdland naar herdenkingsveld

19.30 uur             Samenkomst op het Koninginnenveld bij de Anne Frank ent/boom

20.00 uur             Twee minuten stilte en de ‘Last Post’

20.20 uur             Gezamenlijke tocht terug naar Jeugdland voor koffie en limonade

 

De wandeling vanaf BuurT-Thuis Akwaaba aan de Marathonlaan 11 naar de herdenkingsbijeenkomst start om 16.00 uur.

 

 

X