Getuigen gezocht woningoverval

12 november 2020 11:00

COLUMBUSKWARTIER – De politie is op zoek naar getuigen van een woningoverval op dinsdagavond 10 november op het Vasco da Gamapad in Poort.

Iets voor 19:30 uur werd er aangebeld bij de woning door een man die zich voordeed als medewerker van een postbedrijf. Toen de 63-jarige bewoner opendeed om een pakketje aan te pakken, drongen vier overvallers de woning binnen. Er ontstond vervolgens een worsteling waarin het de bewoner lukte alarm te slaan. Hierop vluchtten de overvallers het huis uit richting de Henry Stanleystraat. De man en zijn 59-jarige vrouw bleven geschrokken achter. Er raakte niemand gewond. De vrouw is uit voorzorg nagekeken in het ziekenhuis.

Signalement

Een zoekactie naar de daders kort na de overval heeft helaas niets opgeleverd. De politie doet buurtonderzoek en heeft al wat getuigen gesproken, maar kan meer hulp goed gebruiken. Drie overvallers droegen donkere kleding met een capuchon. Van één verdachte, die zich voordeed als bezorger van PostNL, is er een duidelijker signalement:

Droeg shirt van PostNL

Ongeveer 25 jaar

Ongeveer 1.80 meter

Van Surinaams/Hindoestaanse afkomst

Tips?

Wie die dinsdagnacht iets verdachts heeft gezien rond 19:30 uur op het Vasco da Gamapad of daar in de buurt, of misschien de overvallers heeft zien wegrennen, wordt verzocht zich te melden bij de politie via 0900 – 8844. Of via dit tipformulier. Tips doorgeven kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem.