Getuigen gezocht beroving 15-jarige jongen

28 januari 2020 09:19

CENTRUM – De politie is op zoek naar getuigen van een beroving afgelopen vrijdag in Almere Stad. Een 15-jarige jongen werd onder bedreiging van een steekwapen beroofd van zijn spullen.


Als het slachtoffer rond 18.00 uur in de bibliotheek van Almere is, wordt hij aangesproken door een jongeman, die vraagt of hij zijn telefoon mag gebruiken om even te bellen. Het slachtoffer stemt in en loopt met de jongen naar buiten. Hier voegen zich nog twee jongens bij hen. Na een stuk lopen bedreigt de jongen, die hem in eerste instantie om zijn telefoon vroeg, hem met een mes en dwingt het slachtoffer het Lumièrepark in te lopen. Hij eist vervolgens nog een aantal andere spullen van het slachtoffer. Als ze hun buit binnen hebben, gaan de daders er vandoor.

 

Signalement
Het gaat om drie jongens met getinte huidskleur. Allemaal tussen de 1.75 en 1.80 lang. De dader die om de telefoon vroeg heeft een stevig postuur, de andere twee hebben een slank postuur. Getuigen kunnen zich melden op nummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.