Genomineerden 45ste tegel Walk of Fame bekend

21 mei 2019 08:48

ALMERE – De vier genomineerden voor de tegel van de Walk of Fame zijn bekend. Het zijn het Upcyclecentrum, Kamp Seedorf, Endzjin Studentenvereniging en Strandfestival Zand. Almeerders kunnen voor een van de vier stemmen op www.walkoffamealmere.nl/stemmen


Het Upcyclecentrum, geopend begin 2018, is de plek waar te zien is wat upcycling is: op het recyclingperron, met de ondernemers en in het belevingscentrum. Ondernemers maken van oude producten weer nieuwe.
Kamp Seedorf bestaat uit een groep straatkunstenaars, bijna allemaal afkomstig uit Almere. Ze willen hun achtergrond zoveel mogelijk geheim houden. De groep is sinds 2010 internationaal actief. De kunstwerken van Kamp Seedorf zijn vaak gebaseerd op voetballers, rappers of andere excentrieke figuren en persoonlijkheden. De naam van het collectief komt van de Nederlandse voormalig voetballer, voetbalcoach en Almeerder Clarence Seedorf.
Endzjin is toegankelijk voor alle studenten, ongeacht opleiding en/of studiejaar en staat voor ‘de motor achter de studenten’. Zij hebben hun eigen sociëteit S.P.A. De Dromedaris aan de Rentmeesterstraat 2B, waar vele feesten worden gehouden, maar er ook de ruimte wordt geboden om te leren en je te ontplooien binnen de vereniging. De vereniging bestaat twintig jaar.
Strandfestival ZAND geldt al jaren als een leuke muzikale stranddag van de zomer en bestond in 2018 tien jaar. ZAND is een dag lang heerlijk over het strand van Almere lopen en overal genieten van verrassende acts en muziek: live optredens van de beste Nederlandse artiesten bij het hoofdpodium en springen op dancemuziek van bekende DJ’s bij ZAND Danst. Het is de plek om nog één dag de zomer te vieren.

Route

De route van de Walk of Fame, een kunstwerk dat de geschiedenis van Almere vertelt, ligt als een lint door het centrum van Almere. De route start bij de tegel van 1974, het ontstaan van de naam Almere-Stad, op het Stationsplein. Voor elk jaar dat de stad bestaat, wordt er een tegel bij gelegd met hierop een mens, markering of mijlpaal over het jaar ervoor. De tegels worden gelegd tot 2043.