Gemeente gaat fout-fietsparkeerders beboeten

28 juni 2018 11:00

ALMERE – Wie zijn fiets vanaf maandag 16 juli buiten een fietsenstalling of –rek parkeert loopt de kans dat de fiets verdwenen is bij terugkomst. De gemeente gaat vanaf die datum het fietsparkeerbeleid handhaven in het centrum van Stad en Buiten en in de omgeving van alle stations; van Poort tot en met Oostvaarders.


Verkeerd gestalde fietsen, scooters, weesfietsen en fietswrakken voert de gemeente af naar het fietsdepot op de Esplanade. De fietsen worden hier dertien weken opgeslagen. Tegen betaling van 25 euro en op vertoon van een identiteitsbewijs en de sleutel kan de eigenaar de fiets daar ophalen.
De gemeente wil met het nieuwe beleid bereiken dat fietsen worden geparkeerd in een fietsenstalling of –rek en geen hinder veroorzaken. De gratis parkeervoorzieningen voor fietsen en scooters zijn daarom opgeknapt en uitgebreid. Ook is zichtbaarheid van de gratis stallingen vergroot. Verder heeft de gemeente de openbare ruimte opgeschoond en ruim 700 weesfietsen en fietswrakken van straat verwijderd.
Informatie en de kaartjes met daarop alle fietsenstallingen in het centrum van Almere Stad en Almere Buiten zijn te vinden op www.parkeren.almere.nl.

Gerelateerd

Rijbewijs in een dag
123inkt