Geluidscherm Noorderdreef stap dichterbij

19 juni 2020 10:30

HAVEN - Er komt een serieus onderzoek naar de mogelijkheid om langs de Noorderdreef in Haven een geluidsscherm te plaatsen. Bewoners van de Marken klagen al maandenlang over geluids- en milieuoverlast.

De fracties van D66 en de VVD hadden met een motie verzocht om serieus onderzoek te doen naar het plaatsen van een geluidscherm langs de Noorderdreef in Haven. De gemeenteraad ging hier donderdagavond in meerderheid mee akkoord.
Al eerder lieten de bewoners, onder meer in deze krant, weten de overlast op de Noorderdreef zat te zijn. Bij de Brugmark werden automobilisten daar met een spandoek op gewezen: 'De gemeente laat ons stikken'.
Een aantal huizen langs de Brugmark grenzen met hun achtertuin erg dicht aan de Noorderdreef, die de laatste jaren steeds drukker wordt. Hierdoor is er veel overlast van geluid en uitstoot.

Grens van toelaatbare

VVD en D66 vinden dat de luchtkwaliteit echt op de grens van het toelaatbare zit. Vanwege deze nijpende situatie riepen D66 en VVD het college op om serieus te kijken naar het plaatsen van een geluidscherm dat de uitstoot en het geluid afvangt. Daar is een overgrote meerderheid van de raad het nu mee eens. Raadslid Ton Lesscher (D66): "Een meerderheid van 43 voor en 1 tegen is een duidelijk signaal. Het plaatsen van een geluidscherm is daarmee een stapje dichterbij. Belangrijk voor de bewoners, want het gaat om hun woongenot. Na de zomer komt het college met het 'Meerjaren Infrastructuur Programma Almere' naar de raad. Samen zullen we erop toezien dat het geluidscherm hierin komt, daar maken we ons hard voor."

Het protestdoek heeft effect gehad. Er komt een onderzoek. (Archieffoto: aangeleverd)

X