Geldkraan dicht voor Urban Greeners

17 juni 2020 09:45

Door Marcel Beijer

ALMERE – De Urban Greeners krijgen geen subsidiegeld meer. Deze groep jongeren zou onder meer een JeugdFloriade moeten opzetten, maar de laatste jaren is het stil rond de groep die op het Floriadeterrein is gehuisvest.

Oppositieleider Toon van Dijk van de PVV had dinsdagavond, tijdens een extra Politieke Markt, geen goed woord over de jongeren, die hij consequent als ' hippies' omschrijft. "Ze hebben helemaal niets bereikt. Het enige wat we horen zijn klachten. Nu weer omdat ze hun hut op het terrein hebben verhuisd. Verder gebruiken ze het terrein voor verjaardagsfeestjes en om illegaal te vissen."

Ook bij het college lijkt het enthousiasme over de Urban Greeners weggeëbt. "De Floriade BV heeft aangegeven dat ze meer geld nodig hebben voor de Urban Greeners, maar daar zijn we niet mee akkoord gegaan", zei wethouder Jan Hoek. "Daarmee zijn ze niet opgedoekt, maar is het aan de Floriade BV om te kijken of er nog een rol weggelegd is voor de Urban Greeners.

Het enthousiasme voor de Urban Greeners neemt af. Er kwamen klachten, bijvoorbeeld over de illegale kas en de troep. (Archieffoto: Almere DEZE WEEK)

X