Geheime ontmoetingsavond

23 maart 2011 06:00

STAD - Hoe kun je een stad nou beter promoten dan de inwoners er enthousiast over te laten vertellen, dachten de gemeente, het VVV en Almere City Marketing. 'Ambassadeurs van Almere' verspreiden Het Geheim van Almere. Dinsdag 15 maart was er een Ambassadeursbijeenkomst, de Almeerse Urmila Jagroep deed er voor Almere DEZE WEEK verslag van.


Eindelijk had ik het geheime afspraakje. En wel met de Ambassadeurs van Almere. Bovenin het nieuwe WTC-gebouw op de 30e verdieping, met een gigantisch uitzicht. Ik heb mezelf ingeschreven op de website hetgeheimvanalmere.nl en toen heb ik het bestand met de namen bekeken om te zien of daar - voor mij - bekende mensen in voorkwamen. Ik heb de mensen in levende lijve ontmoet. Helemaal top! Mensen die in ieder geval een passie delen: Almere. En daar ook nog eens tijd voor vrijmaken en moeite voor nemen. Zonder daar geld of een beloning voor te krijgen maar gewoon vanuit hun hart. Mensen die informatie geven, meedenken, lid zijn van verenigen, deelnemen aan de raadspanel of lid zijn van een politieke partij, geven om de natuur, participeren aan evenementen en elkaar ontmoeten. Dat klinkt veel maar het is voornamelijk leuk. Hoezo zijn mensen eenzaam, wij zoeken nog meer gezelschap!
Na telefoonnummers en kaartjes te hebben uitgewisseld, heb ik het gevoel dat ik een geslaagde avond achter de rug heb en dat sommige geheimen ontsluierd zijn. Ik kijk er naar uit om nog meer gepassioneerde Ambassadeurs - met de hoofdletter 'A' - te ontmoeten.