Gehavend Almere City FC bikkelt naar overwinning

11 oktober 2020 13:00

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - De topper tegen Roda JC heeft Almere City FC in een leeg Yanmar Stadion wederom drie punten opgeleverd. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie versloeg de nummer vijf uit Limburg zaterdagavond met 2-1 dankzij goals van Shayon Harrison en Thomas Verheydt. En dat terwijl door blessures en het coronavirus maar liefst negen spelers ontbraken in de wedstrijdselectie.

De wedstrijd werd al na 45 seconden helemaal opengebroken door Roda JC. Patrick Pflücke kreeg de bal uit de kluts voor zich en zette de bezoekers in de eerste minuut via de onderkant van de lat op voorsprong. In de war raakten de Almeerders echter niet van de vroege 0-1 achterstand. City herparkte zich en dat leverde na een half uur de gelijkmaker op. De vrije trap van Anwar Bensabouh werd nog afgeslagen, maar nadat Ryan Koolwijk de bal opnieuw inbracht kopte Thomas Verheydt feilloos de 1-1 binnen.

Nog voor rust kwam Almere City FC op voorsprong. Na de zoveelste vlot lopende aanval legde opnieuw Verheydt in de eigen zestien de bal terug op Shayon Harrison en die schoot met scherp: 2-1.

Tweede helft

Zo snel als Roda JC in de eerste helft wist te scoren, zo snel hád City dat in de tweede helft kunnen doen. Bouyaghlafen kreeg daartoe de uitgelezen mogelijkheid toen hij de bal ineens voor de voeten kreeg en de keeper omspeelde. Zijn poging strandde in het zijnet. De Limburgers kregen echter de betere kansen. Toch kreeg invaller Jearl Margaritha in de eindfase van de wedstrijd zelfs nog kansen om de voorsprong uit te breiden maar dat liet hij na. Ook een hard schot van Faris Hammouti werd gekeerd door de Limburgse doelman Miguel Santos, waardoor de ruststand ook de eindstand werd: 2-1.

Druk

De komende weken komt er druk op de ketel. Aankomende donderdag haalt Almere City FC de afgelaste uitwedstrijd tegen FC Den Bosch in. Drie dagen later wacht de formatie van Ole Tobiasen een uitwedstrijd bij FC Dordrecht. De volgende thuiswedstrijd, die nog meer de naam topper verdient dan deze, is er eentje tegen NAC Breda. Op vrijdag 23 oktober wordt er om 21.00 uur afgetrapt tegen de Brabanders.