Geen snelheidsverlaging op de A6

12 juli 2019 06:52

ALMERE – Er gaat geen verzoek vanuit de gemeente Almere naar het Rijk om de snelheid op de A6 te verlagen. De SP en Partij voor de Dieren hadden hiertoe een motie ingediend, gesteund door de PvdA.


Nu de verbreding van de A6 is voltooid mogen automobilisten richting de A1 (Amsterdam/Amersfoort) 120 km/u rijden. Op de parallelweg (met de afslagen richting Almere) mag 100 km/u worden gereden. De SP en PvdD willen die snelheid terugbrengen naar respectievelijk 100 km/u en 80 km/u omdat het de luchtkwaliteit negatief zou beïnvloeden. Hun motie daartoe werd donderdag tijdens de Politieke Markt echter met grote meerderheid weggestemd. Wethouder Marjan Haak-Griffioen liet ook weten dat een dergelijk verzoek richting Rijk weinig kans maakt. ‘Bovendien vragen we ons af of een verlaging van 20 km/u wel enig effect heeft.’

Raadslid Mark de Kuster (VVD) vond de motie ook overbodig. “De luchtkwaliteit rond Almere daalt al jaren. Die trend zet door. Binnenkort daalt het zelfs onder de strenge waarden die de Wereld Gezondheidsraad hanteert.”

Gerelateerd

Kringloop
Rijbewijs in een dag
X