G-team Havas gaat voor goud

05 juni 2018 04:00

ALMERE – De Special Olympics Nationale Spelen 2018 worden op 8, 9 en 10 juni georganiseerd in de Achterhoek. Hier strijden vele sporters om de hoogste eer. Zo ook het G-handbalteam van Havas. "Het G-team van Havas gaat voor goud, met drie heel mooie dagen, veel sportiviteit en vooral lekker samen sporten."


Alle deelnemers slapen in een Special Olympisch dorp en gebruiken samen de maaltijden. Zaterdagavond is er een feest. Sportiviteit voert echter de boventoon. “Ondanks hun beperking zijn de Havas-spelers prima in staat om de handbalsport te promoten. De sfeer in de groep is optimaal. Ze zijn altijd vrolijk en optimistisch. Dit blijkt uit de grote opkomst tijdens de trainingen en de inzet en resultaten bij de wedstrijden.”
Het wordt het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Ruim 2.000 sporters, 1.000 begeleiders, 1.500 vrijwilligers doen mee aan 21 verschillende takken van sport. Bij het handbal, doen er 120 sporters aan mee.
Bij deze Nationale Spelen is ook een openingsceremonie. In het Special Olympische dorp brandt drie dagen lang de Special Olympische vlam. Zie voor meer informatie www.specialolympics2018.nl

Team Almere

Team Almere bestaat uit vijftig sporters en twaalf begeleiders van Handbalvereniging Havas, de Almeerse Hockeyclub, ASV Skeeleren en Bocce vanuit Triade. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Sas Kuipers Lifttechniek, Figro Koeltechniek, Hassing Installatie & Adviesbureau, KSS & Noord en Witkamp Vastgoed.

Gerelateerd

HV Almere
123inkt
X