Foto-expositie over huiselijk geweld op Forum

01 november 2018 13:47

STAD CENTRUM – Avanti en de gemeente Almere presenteren maandag 5 november in Café op 2 een thema-avond over huiselijk geweld, een probleem dat veelal onzichtbaar is en moeilijk om over te praten. Aansluitend wordt de foto-expositie #ZIE geopend op het Forum.

Met deze buitenexpositie wil Keessen een maatschappelijke discussie losmaken over huiselijk geweld, het taboe doorbreken en de daad bespreekbaar maken. Nadat zij bij het Steunpunt Huiselijk Geweld geconfronteerd werd met de hoeveelheid en de ernst deze problematiek, besloot zij een fotoserie te maken van vrouwen die net als zij huiselijk geweld hadden meegemaakt. De expositie reist al sinds 2014 door Midden Nederland. Begonnen op het Waterloopplein in Amsterdam en nu, in 2018 in twaalf gemeenten in Midden Nederland. Van 5 tot en met 12 november is de expositie te zien op het Forum in het centrum van Almere. Meer informatie: www.judithkeessen.nl/zie.

Tijdens de thema-avond in Café op 2 zal Keessen vertellen over haar expositie en over haar persoonlijke ervaringen met huiselijk geweld. Wethouder Aldrik Dijkstra komt vertellen wat er vanuit de gemeente gedaan wordt om de problematiek rondom huiselijk geweld te verlichten. Aan de hand van songteksten wordt vervolgens met deskundigen en met het publiek in gesprek gegaan over het onderwerp. De thema-avond vindt maandag van 19.00 tot 31.00 uur plaats in Café op 2 aan het Stadhuisplein. Toegang is gratis, maar wel graag vooraf aanmelden via info@avanti-almere.nl.

Gerelateerd

X