Fors verlies voor Almere City in topper tegen Cambuur

16 november 2020 09:00

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft zondagavond met forse cijfers de topper tegen SC Cambuur verloren. In het Cambuur Stadion werden de Almeerders met 7-2 naar huis gestuurd en leed het team van Ole Tobiassen op pijnlijke wijze de eerste nederlaag van het seizoen.

Almere City FC moest tegen SC Cambuur concessies doen aan de opstelling. De afwezigheid van Faris Hammouti als vervanger van de geopereerde Anass Ahannach vormde de grootste legpuzzel voor trainer Ole Tobiasen. Daarnaast haakte Mees Kaandorp bij de laatste training voor de wedstrijd af met een liesblessure en was spits Thomas Verheydt alleen in noodgevallen beschikbaar voor de ploeg, nadat hij tegen Jong AZ - bij de vorige thuiswedstrijd - een optater kreeg.
Almere City FC kreeg in Friesland een behoorlijke tik tegen de kin van de Friezen. Het strafschopgebied was zondagavond de Achilleshiel van de Almeerders. Waar de verdedigers van City normaal heersen, werden nu de schutters mogelijkheden cadeau gedaan. En die schutters uit Leeuwarden waren in deze topper dodelijk effectief.

Derde minuut

Al in de derde minuut was SC Cambuur in het eigen stadion trefzeker. Een terugtrekkende voorzet vanaf de achterlijn werd door Mitchel Paulissen gepromoveerd tot doelpunt. Een miraculeuze bal van Delvechio Blackson hielp Almere City FC nog even in het zadel. Een mislukte voorzet werd gedragen door de wind en zeilde over de verbouwereerde Cambuur-doelman Sonny Stevens. Met zijn wereldgoal bracht de oud-speler van SC Cambuur de 1-1 op het scorebord. Het bleek letterlijk een toevalstreffer. Aanvoerder Erik Schouten kopte na de gelijkmaker van Blackson de thuisploeg weer op voorsprong, na een zeldzame inschattingsfout van keeper Michael Woud. Daarna bouwden Jamie Jacobs en Michael Breij de score nog ver voor rust uit naar 4-1 en was de wedstrijd eigenljk al gespeeld.

Geen wederopstanding

Almere City FC probeerde nog wel aan te zetten, maar kwam bij de 'kampioen' van de vorige competitie in het eerste bedrijf niet verder dan een batterij aan corners. Hierdoor was een herhaling van een wonderbaarlijke wederopstanding, zoals eerder dit seizoen tegen Excelsior, uitgesloten.
SC Cambuur onderstreepte die stelling na rust met een ware stormloop op het Almeerse doel. Topscorer Robert Mühren prikte na rust kort achter elkaar de 5-1 en 6-1 achter Woud. En binnen tien minuten na de thee voegde ook Giovanni Korte zijn naam toe aan het rijtje doelpuntenmakers uit Friesland. Pas in de slotminuut, wanneer de supporters van SC Cambuur buiten het stadion al vreugdevuurwerk afstaken om de overwinning te vieren, deed aanvoerder Damon Mirani nog iets terug, maar dat was een doelpunt voor de statistieken.

Go Ahead Eagles

Door de nederlaag heeft De Graafschap de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie overgenomen. De Superboeren wonnen met 0-2 van FC Dordrecht. Almere City FC staat nog altijd fraai in de top van de ranglijst en heeft tot aanstaande zaterdag om de wonden te likken. Dan speelt de ploeg om 16:30 uur een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles.