FloriadeAnders stapt naar Raad van State voor Floriade

23 september 2020 13:00

ALMERE – De groep FloriadeAnders stapt naar de Raad van State omdat er geen m.e.r(milieu effect rapportage) dreigt te worden uitgevoerd voor de aanleg van de tijdelijke kabelbaan.

FloriadeAnders bestaat uit inwoners die grote bezwaren hebben tegen de Floriade. 'De coalitie heeft aangegeven door te gaan met de Floriade terwijl het overgrote deel van de bevolking reeds lang te kennen heeft gegeven geen Floriade en woonwijk te willen', aldus de groep in een brief aan de gemeenteraad. Voorts stellen de briefschrijvers dat het college niet democratisch en niet transparant heeft gehandeld en staat het op punt een volgende grens te doorbreken door geen m.e.r. te laten uitvoeren op de aanleg van een kabelbaan. Ook stelt de groep dat in het proces onvoldoende burgerparticipatie heeft plaatsgevonden.

'Burger participatie is al helemaal niet aan de orde. We hebben het nog niet over de schending dat er niet meer dan 600 woningen zouden komen. Dat kunnen er 3000 worden. We zullen dan ook zienswijzen gaan indienen en z.s.m. stappen naar de Raad van State ondernemen.'

De laatste artist impression van het Floriadeterrein. (Aangeleverd)