Floriade Preview geeft voorproefje van wereldtentoonstelling

21 juli 2020 08:00

ALMERE – Wie zich afvraagt wat er allemaal wordt gerealiseerd op het Floriade-terrein, kan vanaf 31 juli alvast een voorproefje krijgen. De Floriade Preview is tot en met 1 november geopend voor publiek en blikt vooruit op de zevende editie van de tienjaarlijkse wereldtentoonstelling.

Deelnemers aan de Floriade Preview nemen vanaf de Esplanade de boot over het Weerwater. Het 60 hectare grote Floriade-terrein kan vervolgens met een treintje worden verkend. Het Preview Centre toont onder meer de 'making of', steeds geactualiseerd met laatste ontwikkelingen op het terrein en van de groene stadswijk Hortus. De drie Preview Labs - Tree Lab, Save Plastics Lab en The Growing Pavilion - geven bezoekers een voorproefje van de paviljoens die straks op de Floriade Expo te zien zullen zijn.

Growing Green Cities

De Floriade Expo zelf is van 14 april tot en met 9 oktober 2022 geopend voor publiek. Met het thema 'Growing Green Cities' richt de wereldtentoonstelling zich op het duurzamer en leefbaarder maken van steden. De Nederlandse tuinbouwsector presenteert - samen met nationale organisaties en internationale deelnemers - innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. De Floriade Expo 2022 moet een levend laboratorium worden en bezoekers uitdagen en inspireren om groener en gezonder te leven.

Tickets Floriade Preview

De Floriade Preview is van 31 juli tot en met 1 november geopend van vrijdag t/m zondag en is in 2021 opnieuw te bezoeken van april tot en met oktober. Kaarten zijn te reserveren via floriade.com. Tickets kosten 9 euro (kinderen van 4 t/m 12 jaar 7 euro en kinderen tot 4 jaar gratis). Inwoners van Almere krijgen 3 euro korting op de toegangsprijs.

Vaar vanaf de Esplanade naar het Floriade-terrein dat per treintje kan worden verkend. (Beeld: aangeleverd)