Floriade Fietstocht: een reis langs groene initiatieven

12 juni 2018 08:32

ALMERE - FRTC Almere organiseert op zaterdag 16 juni, samen met de gemeentelijke Floriade-organisatie, een nieuw fietsevenement: de Floriade Fietstocht.


De Floriade Fietstocht bestaat uit drie routes. Recreanten op de stadsfiets of e-bike kunnen kiezen tussen een route van 7 kilometer (Rondje Weerwater) of 25 kilometer (met stops bij allerlei groene initiatieven in de stad). Voor de sportieve fietser is er een aantrekkelijke route van 100 kilometer met verrassende stopplaatsen in Amsterdam Zuidoost en in de Gooi en Vechtstreek. Op deze stopplaatsen is meer informatie over het voedsel in de toekomst en over verrassend groen in de omgeving. De toertocht op de racefiets start tussen 9.00 en 10.00 uur vanaf het Floriade-paviljoen aan de Sturmeyweg. Het Floriade-paviljoen is ook het eindpunt van de route.
Vanaf 10.00 uur start de ronde van ongeveer 25 kilometer. Ook deze route begint en eindigt bij het Floriade-paviljoen. Tijdens de tocht zijn er op een viertal Growing Green-locaties in Almere stops met informatie over de activiteiten ter plekke. Natuurlijk is er bij elke stop iets bijzonders. Bij de finish ontvangen deelnemers een aandenken van deelname. De derde route is een ontspannen ronde van 7 kilometer dwars door het Rondje Weerwater. Onderweg zijn er stops bij diverse ondernemers.
Aanmelden via via de Facebookpagina van Fiets, Race & Toer Club Almere. Deelname is gratis!

X