Flevostraat heeft eindelijk zijn drempel. Fietsers klagen. 

03 maart 2018 17:06

Door Robert Mienstra

STAD – In de Flevostraat is de snelheidsremmende drempel aangelegd. Op 13 juli 2017 gaf wethouder Frits Huis (Leefbaar Almere) aan dat die drempel er best kon komen. 20 juli 2017 nam de gemeenteraad de motie voor de drempel aan. Maar het moest dus even duren. Fieters vinden deze drempel nu weer gevaarlijk.

 

“We kunnen zo twee rubberen verkeersdrempels in de Flevostraat aanleggen”, zei wethouder Frits Huis (Leefbaar Almere) destijds op de Politieke Markt, “daar hebben we wel budget voor, het kost 2.000 euro.” Marcel Bakker (Leefbaar Almere) vroeg om deze verkeersremmende maatregelen omdat hij vond “dat het stuk Flevostraat dat ligt tussen de in- en uitrit van de Schippergarage niet bedoeld is als racebaan.”

Op 8 januari vroeg Leefbaar Almere nogmaals aan het college waar de drempel bleef. Die bleek toen niet leverbaar. Inmiddels ligt er een rubberen drempel die weliswaar de snelheid in de Flevostraat er uit haalt, maar waar inmiddels weer klachten van fietsers over zijn. Zij vinden de drempel te kort en te hard. "Het is alsof je tegen een stoeprand op rijdt:, meldt een fietser aan deze krant. "Zeker als je vanaf de Mediamarkt naar beneden rijdt, is dat echt link voor fietsers."